Stemmen in mijn hoofd ?

Moderator: Modgroep

Roel
Site Admin
Berichten: 101
Lid geworden op: do feb 09, 2006 19:07
Contacteer:

Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Roel » zo feb 19, 2006 13:29

Regelmatig hoor ik van mensen die stemmen in hun hoofd hebben. Vaak zeggen die stemmen nare dingen zoals "Je bent niks waard" of "Gooi dat maar kapot" of "Spring maar van die flat" Allemaal gedachten die te maken hebben met vernietiging en agressie en haat en angst :?

Waar komen die stemmen vandaan ?

- het kan een afwijking in de hersenen zijn
- het kan een psychische afwijking zijn
- het kan zijn dat je echt last hebt van een verkeerde geest :evil: die jou wil aanzetten tot negatief denken en doen.

Voor de eerste 2 oorzaken zul je het best naar een huisarts of psychiater gaan. Maar met de 3e oorzaak kunnen die weinig beginnen. Daar zul je anders mee om moeten gaan. Die verkeerde geest kan sterker zijn dan jij .... je krijgt die geest alleen weg door de hulp van Gods Geest, de hulp van God zelf in te roepen.

Heb jij last van stemmen in je hoofd en wil je jouw Schepper vragen om vrede en rust in je hoofd en je hart :?: neem dan kontakt op met de beheerder van dit forum :!:

nothing

Bericht door nothing » wo apr 26, 2006 18:51

maar wat nou zoals in mijn situatie?
ik geloof namelijk nietin god, maar ik word aangespoort om bijv. het water in te springen midden in de nacht terwijl het regent :?

huisgenoot

Bericht door huisgenoot » wo apr 26, 2006 23:02

Te vechten tegen die stemmen!
Zeg desnoods hardop: nee ik doe dat niet. Ga weg van mij!
Misschien wel meerdere keren. en ga dan als dat mogelijk is, de bekende afleiding zoeken. (naar een vriend(in) , muziek luisteren, fietsen, wof wat dan ook!!!)
Hoop dat je er wat aan heb!!
groeten

opa

Bericht door opa » do apr 27, 2006 23:13

nothing , of je nou wel of niet in God en in satan gelooft : ze geloven wel in jou, en satan heeft dus misschien ook wel invloed in jouw hoofd en gedachten waardoor ze jou die nare gedachten kunnen geven. satan is er altijd op uit om mensen en vriendschsppen en mooie relaties te vernietigen. Bah :cry:

Ik kan hiervandaan niet beoordelen waar jouw stemmen vandaan komen. Toch zou ik er ernstig over nadenken dat er meer is tussen hemel en aarde dan je met je neus kan aanwijzen. Echte vrijheid kun je bij Jezus vinden.

Heel veel sterkte, ik vind het wel rot wat je allemaal hebt moeten doormaken.

Coach

Bericht door Coach » wo mei 17, 2006 14:57

kijk iedereen heeft stemmen in zn hoofd het is ongevaarlijk het word pas gevaarlijk als je er naar gaat lusiteren

matias

Bericht door matias » wo mei 17, 2006 15:44

ik denk van niet coach. iedereen heeft een geweten en verstand. maar niet iedereen heeft stemmen in zijn hoofd. en zeker niet zoals hier wordt bedoelt.

Coach

Bericht door Coach » wo mei 17, 2006 17:16

matias kerel iedereen heeft wel eens een stem in zn hoofd of in zn hoofd gehad zolang je hem niet gaat gehoorzamen is het ongevaarlijk really

Coach

Bericht door Coach » wo mei 17, 2006 17:17

p.s. ik kan het weten door ervaringen die ik opdoe uit mijn werk

ossirian

Bericht door ossirian » wo mei 17, 2006 18:55

welk werkt doe je dan coach.. en wat zie je als stem.. als een gedacht fladder of als een stem die je in je hoofd hoort?

Coach

Bericht door Coach » wo mei 17, 2006 19:17

psygoloog (in opleiding) en in mn vrije tijd ben ik coach een stemmetje iedereen heeft het wel eens gehad sommige mensen kunnen het snel daarna onderdrukken en hebben er nooit meer "last" van van anderen kunnen er wat vaker "last" van hebben maar geen hinder eraan ondervinden je hebt dan ook mensen die daar naar gaan luisteren die kunnen manies krijgen als bijv. knip het gras met een keuken schaartje of hark het grind met een bezem etc. hiervoor kunnen mensen medicijnen krijgen maar vaak als mensen psygisch niet helemaal "normaal" zijn en de medicijnen nemen voelen ze zich goed in die goede periode vergeten of nemen ze hun medicijnen niet en zakken ze weer af waar ze gebleven waren (omdat ze geen last meer hebben van stemmen)

Anne

Bericht door Anne » wo mei 17, 2006 20:00

bij mijn weten heb ik nog nooit een stem gehoord.
kheb wel gedachtenflitsen gehad... maar stemmen, nee.

alex

Bericht door alex » wo mei 17, 2006 22:30

stemmen...

Ja ik heb wel eens iets wat je als een stem kan zien, maar is dat niet meer een geweten wat tegen je spreekt.
Als je iets doet wat je beter niet kan doen, dat je geweten dan zegt van: alex beter van niet. Zijn dat ook stemmen dan?

Als dat zo is, dan denk ik niet dat die hier zo worden bedoeld.

Roel
Site Admin
Berichten: 101
Lid geworden op: do feb 09, 2006 19:07
Contacteer:

Bericht door Roel » wo mei 17, 2006 22:44

Coach, ook ik ben psycholoog in opleiding en kan het toch niet met je eens zijn dat iedereen wel stemmen in zijn hoofd heeft. Ik heb ze niet, en zoals je kunt lezen zijn er wel meer mensen die dat niet hebben.

Het jammere van een psychologie opleiding is dat je eerst een goed mensbeeld moet hebben voor je theorien kunt toetsen. In mijn mensbeeld is ruimte voor een geestelijke wereld. In de psychologie is dat niet meetbaar, toestbaar etc. dus kunnen ze daar weinig mee.

De stemmen die ik hier bedoeld heb zijn duidelijk herkenbaar als niet uit jezelf komend en over het algemeen zetten deze stemmen aan tot destructief gedrag.

crazy girl

Bericht door crazy girl » wo mei 24, 2006 09:14

maar sommige stemmen komen en gaan :oops: kheb er ook vaak last van (dit is eigenlijk de eerste keer da ik het durf te zeggen :oops: ) maar meestal reageer ik er nie op, en als je zoiet tegen de psyg zegt dan zegt hij gelijk van je bent gek, je moet er medicijnen tegen nemen, en nie alle medicijnen helpen sommige worden gegven en je hebt ze nie nodig :oops:

maar het kan ook je geweten zijn, als da zo is dan heb ik er eigenlijk nooit aand8 aan gegeven, probeer ze meestal eruit tegooien.

whortlessmess

Bericht door whortlessmess » za jun 03, 2006 00:45

hi. Uhm, kheb ook last van stemmen in mijn hoofd die zeggen wat kmoet doen. maar kdoe ook wat die stemmen zeggen. anders gaan ze niet weg. k kan wel naar vriendin gaan of wat dan ook. maar het blijft todat ik toe gegeven heb... dus is dat de enige manier voor mij, om ze weg tekrijgen. want kword er gek van

Plaats reactie