Wat houdt jullie tegen ???

Voor iedereen die algemene vragen heeft. Onderzoekers, studenten en/of radio/tv-programma's, mail naar info@zelfmoord-forum.nl voor de mogelijkheden.

Moderator: Modgroep

Doelloos

Wat houdt jullie tegen ???

Bericht door Doelloos » za dec 09, 2006 03:05

Mensen hier die zm willen plegen, wat houdt jullie tegen om het te doen ?????

Mijn famillie zijn degene die mij tegen houden het te doen en ook vindt ik het moeilijk om mijn katten achter te moeten laten !!!!!

Gr. Doelloos

deprigirl

hey doelloos

Bericht door deprigirl » za dec 09, 2006 16:47

Daar denk soms precies het zelfde wat jij nu heb. Dan kijk naar de berichten van de mensen, denk zo die heeft er veel. Denk ook steeds van jeetje hoe hou jij het vol(in het algemeen). Toch vind ik het wel apart dat we ons allemaal zo rot voelen, dat we toch weer iedere dag hier even komen kijken.

deprigirl

familie

Bericht door deprigirl » za dec 09, 2006 16:50

En mensen die je achter moet laten vind ik ook heel erg. Maar soms heb je dagen dan denk je echt van. Laat het maar het maar zit je zo in een zwart gat. Ik dan weet niet of jij dat ook heb. weet eigenlijk niet hoe oud je bent ook nog. Maar goed. Ik zelf denk daar altijd aan.

Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 286
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 18:46
Locatie: Noord Brabant

Re: hey doelloos

Bericht door Phoenix » za dec 09, 2006 17:46

deprigirl schreef:Daar denk soms precies het zelfde wat jij nu heb. Dan kijk naar de berichten van de mensen, denk zo die heeft er veel. Denk ook steeds van jeetje hoe hou jij het vol(in het algemeen). Toch vind ik het wel apart dat we ons allemaal zo rot voelen, dat we toch weer iedere dag hier even komen kijken.
Hihi wat heb je dat leuk opgemerkt.
Ik denk dat het vooral de verwantschap is die maakt dat we elke dag even kijken. In de trand van "gelukkig ik ben niet de enige die zich klote voelt en waar de omgeving zich nks van aan lijkt te trekken".

Vorige week had ik een hele goede week en merkte ik dat ik minder behoefte had om de site te bezoeken, begon me zelfs al iets schuldig te voelen. Deze week wil het allemaal weer iets minder.
Op naar volgende week haha.
Het Zin!boek geeft het leven weer richting, download het gratis.

deprigirl

hey p

Bericht door deprigirl » za dec 09, 2006 17:51

zo bedoel ik het ook hoor. echt. ben echt blij voor je dat je beter voelt nu ik nog.

Doelloos

Bericht door Doelloos » ma dec 11, 2006 22:45

ja dat is best wel apart ja !!! We zijn waarschijnlijk toch wel sterke personen inplaats zoals velen kunnen zeggen dat je je aanstelt.
Deze site is voor mij een plek gevonden waar ik eindelijk eens het gevoel kan hebben dat ik niet alleen ben ofzo, dat er vele meer zijn die er zo ongeveer bij lopen als mij.

Ondanks dat ik vecht voor mijn famillie, zoek ik het contact niet echt meer op, mijn woede keert ook weer naar hun toe en niet alleen naar hun maar naar de hele wereld. Het gevoel van stik er allemaal in en ik kies nu voor mezelf wordt de laatste tijd sterker. Heb voor het eerst zelfs gezegt tegen ze dat ik het in het algemeen erg debiel vindt dat mensen die zm plegen egoistische zijn. Terwijl mensen die je de rust niet gunnen, blijft verlangen en het zelfs eisen om voor hun te blijven, is dan toch ook egoistische. In alle 2 gevallen gaat het om eigen belang. Het woord egoistische vink dus ook absoluut niet passen. Reageerde hier niet echt op !!!!

Ohwja ik ben trouwens 20 deprigirl !

liefs mij ...

Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 286
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 18:46
Locatie: Noord Brabant

Bericht door Phoenix » ma dec 11, 2006 23:03

Bent het een smet dat ge oh over egoistsch, hun zijn egoistisch omdat ze geen zin hebben in verdriet en de schande van familie zijn van iemand die zelf moord pleegt.
Al malloten denken echt dat we het voor de lol doen zeker.
Het Zin!boek geeft het leven weer richting, download het gratis.

b.lanna

Bericht door b.lanna » do dec 21, 2006 22:45

wat me toch telkens weer tegen houdt, is dat ik toch nog een sprankje hoop heb dat het goed komt. Maar vooral de angst dat als het me lukt, dan is er geen weg meer terug, en dan zijn alle kansen op nog een beetje geluk echt verdwenen

Twistel

Bericht door Twistel » vr dec 22, 2006 00:28

wat houd me tegen?

vooral mams..
maar op mijn werk hebben ze me ook nodig..
dus ja.. werk en mam houden me op de been

Teddy

Bericht door Teddy » za dec 23, 2006 09:17

Twistel schreef:wat houd me tegen?

vooral mams..
maar op mijn werk hebben ze me ook nodig..
dus ja.. werk en mam houden me op de been
Twistel, zet die negatieve gedachten uit je hoofd. Er zijn veel meer mensen die willen dat je blijft. Bovendien als je het daadwerkelijk doet geeft dat niet de oplossing.

Voor iedereen hier. Wat heb je nou werkelijk geprobeerd om ervan af te komen? Praat er eens verdomme met je ouders, familie of vrienden erover.

Ga naar je huisarts, die heeft een beroepsgeheim. Maar ga eens niet hier rondhangen met al die negatieve gevoelens hier in de lucht. Ik heb het idee, dat jullie elkaar opstoken.

Er zijn zulke goede medicijnen om zulke gevoelens te onderdrukken.

Doe het niet. Zelfmoord is niet de oplossing. Leer er mee omgaan dat het leven niet altijd over rozen gaat.

Er zijn zulke mooie dingen. Zulke lieve mensen, die jullie zo graag willen helpen.

Ga eens de natuur in. Zie hoe mooi alles is. Kijk naar leuke comedies op tv en niet van die drama films. Ga het leven in.

Stap NIET het leven uit. Doe het niet. Ik waarschuw jullie dat het niets oplost.

Als iemand van jullie hulp nodig heeft. Weten jullie mij te vinden.

Gr. Teddy

Twistel

Bericht door Twistel » za dec 23, 2006 12:09

Teddy jij komt zeker uit het perfecte gezinnetje waar er altijd over alles gepraat kan worden? en waar niemand ooit iets verschrikkelijks heeft meegemaakt? heb je zelf ooit met het idee gezeten dat niemand je mag? en dat je nooit goed genoeg zal zijn voor diegene waar je het meest om geeft?

hoe kun je nou zeggen dat we elkaar opstoken?!!!!
we helpen hier alleen al door alleen naar ze te luisteren en ze misschien advies of hulp te bieden als ze er écht doorheen zitten, als je dat nooit hebt meegemaakt dan kun je je ook niet voorstellen hoe het voelt om altijd maar afgewezen te worden op alle mogelijke manieren.. ik had een therapeut.. heb er in totaal 8 gehad.,. 4 hebben me gewoon in de steek gelaten.. 1 heb is er zwaar depressief mee gestopt, 1 heb ik zo overstuur gekregen dat hij me heeft gesmeekt nooit meer iets over mijn verleden te vertellen, en die 2 andere heb ik af moeten kappen omdat ik ging verhuizen.. sorry maar ik doe ook mijn best maar, mijn moeder heeft mijn hulp nodig.. ik dóé mijn best, en ik heb geen zin die kut verhaaltjes van jou hier aan te moeten horen.. ik kwam hier om juist mijn verhaal kwijt te kunnen zonder dat ik werd beoordeeld.. en nou doe je het juist..

echt super van je hoor.. je ongelovelijke domheid zorgt voor weer een beetje minder vertrouwen in deze site..

Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 286
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 18:46
Locatie: Noord Brabant

Bericht door Phoenix » za dec 23, 2006 12:26

Ik sluit me volledig bij Twistel aan.
Het Zin!boek geeft het leven weer richting, download het gratis.

Teddy

Bericht door Teddy » za dec 23, 2006 12:41

[quote="Twistel"]Teddy jij komt zeker uit het perfecte gezinnetje waar er altijd over alles gepraat kan worden? en waar niemand ooit iets verschrikkelijks heeft meegemaakt? heb je zelf ooit met het idee gezeten dat niemand je mag? en dat je nooit goed genoeg zal zijn voor diegene waar je het meest om geeft?

Uit een perfect gezin? Dat heeft niemand. ik ken ze in iedergeval niet. Ja dat gevoel wat je hierboven beschrijft, heb ik ook gehad. Maar je moet er wel aanwerken. Buiten het gezin om zijn er wel meer mensen. Dat wil ik ermee zeggen.

Kijk ok, misschien dom dat ik zei dat iedereen hier elkaar op zit te stoken. Maar ik heb hier rondgekeken en ik zag soms antwoorden staan waarvan ik dacht van: dit is niet goed.

Sorry als ik mensen kwets. En ik wil geen mensen bekeren tot een Geloof, dat is iets wat je zelf wilt of niet. Maar ik heb het beste met iedereen hier voor.

Ik weet iedereen denkt er anders over. Ook ik. Ik ben daar geweest waar jullie nu zijn. En ik denk er gewoon anders over.

Ik ben altijd gepest. Zag geen uitweg meer. Maar het gaat MEESTAL over. ik had het geluk dat ik er WEL over kon praten met me ouders en heb hulp gezocht. Maar het is maar hoe je erzelf voor open staat.

Maar laat ik zo zeggen: ik ben blij dat ik het toendertijd NIET heb gedaan.

Twistel

Bericht door Twistel » za dec 23, 2006 12:57

ja, gepest enzo.. dat hebben zoveel mensen meegemaakt ik zelf ook..
maar ik ben ook van mijn 6de tot mijn 12 seksueel misbruikt door mijn vader, mijn opa is op vroege leeftijd gestorven, en mijn 2ling broertje is op onze 10de verjaardag overreden..

ja ik voel me heel vaak klote.. en ik heb niemand nodig die de held gaat uithangen.. laat mensen het op hun eigen manier oplossen.. jíj helpt ze zo alleen van de wal in de sloot..

Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 286
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 18:46
Locatie: Noord Brabant

Bericht door Phoenix » za dec 23, 2006 13:07

Teddy schreef:
Twistel schreef:
Ik ben altijd gepest. Zag geen uitweg meer. Maar het gaat MEESTAL over. ik had het geluk dat ik er WEL over kon praten met me ouders en heb hulp gezocht. Maar het is maar hoe je erzelf voor open staat.
Dat is het cruciale verschil tussen jouw verhaal en het verhaal van de meesten hier. Als je ondersteund wordt met en door liefde van thuis dan kun je bijna niet van binnen beschadigd raken. Vele van ons missen het stuk liefde wat elk kind van huis uit mee zou moeten krijgen, die grijpt namelijk in op een dieper niveau in de mens.
En hoe belangrijk dat is, tijdens WWII werden kleine babyweesjes in Londen verzorgt door nonnen in kerken, ze kregen dezelfde aandacht als een baby met een moeder, echter geen moederliefde. Het aantal sterfgevallen lag ondanks de goede zorg hoog, deze kinderen voelden dat ze geen ouderliefde kregen en stierven aan een gebroken hart.
Jij kreeg wel liefde dus je weet van binnendat je waarde hebt. Velen van ons kregen geen liefde en hebben daardoor niet het idee dat ze de moeite waard zijn. Wij heben geen eigenwaarde, vinden onszelf geen bijdrage op deze aardbol, maar een last voor anderen ...
Je onderschat hier duidelijk welke inpakt dat op mensen heeft.
Nu zal ik niet zeggen dat die pesterij niks met een mens doet, daar weet ik wel wat van, maar je staat er gewoon heel anders in als je thuis met liefde opgevangen word of dat er eigenlijk geen thuis bestaat dan behalve die plek waar je eten krijgt en je bed staat. (zwart wit).

Ik heb het vermoeden dat jij af en toe met het woord zelfmoord in je hoofd liep, maar nooit daadwerkelijk voorbereidingen heb getroffen om deze wereld te verlaten. Iedereen heeft het woord wel eens in de mond, bijvoorbeeld als je nadenkt over het verlies van je grote liefde. Om aan te geven hoe groot die liefde is zeggen mense dan ook wel eens "nou dan hoeft het voor mij niet meer".
Maar die opmerking staat niet in verhouding tot de gruwelijke ervaringen die ik hier af en toe lees, waarbij ik regelamtig denk "wat zeur ik eigenlijk, als ik dit lees daar zijn mijn problemen niets bij"
En een gedachte is nu eenmaal iets anders als het werkelijk doen of in een vergevorderd stadium zitten om te gaan doen.
De meeste van ons hebben alles geprobeert wat er binnen hun macht ligt op zoek naar antwoorden. Als je dan niet gehoort wordt of erger niet serieus genomen word, dan hakt dat er behoorlijk omdat het je gevoel van "niks waard zijn voor de wereld"alleen maar versterkt.

En natruurlijk ben ik het met je eens dat je het positief moet bekijken, maar we hebben nu eenmaal gevoelens die eerst verwerkt moeten worden. We moeten eerst overtuigd raken dat het leven de moeite waard is, datdoen we o.a. op deze site, we zien dat we niet de enige zijn , dat sterkt ons al in ons gevoel en maakt ons minder eenzaam. We lezen de verhalen hoe anderen ploeteren en langzaam boven komen, we identificeren ons met die mensen en denken, zie je wel, als hij of zij het kan dan moet het mij ook kunnen lukken. Deze site is voor ons therapie !!
En zo werken we ons een weg naar boven, wetende dat we hier altijd ons hart kunnen luchten en dat daar begrip voor is van mensen die precies weten hoe het voelt om 's avonds uren te liggen malen voor je eindelijk om 5 uur in slaap valt. Hoe het is om een soort van aan je dagelijkse routine vastgeplakt te zitten, altijd bang te zijn voor een afwijzing omdat het zo hard aan kan komen. Bang zijn anderen in ons hart toe te laten omdat we zo super gevoelig zijn en misbruik onze eigenwaarde verder omlaag haalt.
We denken dan bevestiging te zien "zie je wel, ik ben niks waard"

En ja, het is een lange moeilijke weg, maar als we dit doorkomen dan zijn we sterker dan ooit tevoren.
Mooie quote "if it can kill me, it can only make me stronger "
En dat sterker maakt uiteindelijk ook dat we meer uit het leven kunnen halen dan anderen, nu nog door die zure appel heen.
Het Zin!boek geeft het leven weer richting, download het gratis.

Plaats reactie