Stemmen in mijn hoofd ?

Moderator: Modgroep

zeepaardje

Bericht door zeepaardje »

lieve anne ,dit word heel vaak tegen mensen gezegt,er staat iets tussen jou en god in daarom werken onse gebeden niet! en dan kun je het verder zelf uitzoeken! alsof je je al niet ellendig,eenzaam,en slecht genoeg voelt. er word je dood leuk verteld dat god ook nog niet zo tevreden is. het eenige wat ze hier mee berijken is dat je je nog meer verlaten voelt door god. en ik geloof echt niet dat dat is wat god wil. ik heb er geen antwoord op waarom god zoveel lijden toe laat. maar het is geen straf van god en het is ook niet zo dat hij je laat lijden tot je het een en ander hebt opgelost, waarvan je geen eens weet wat dat dan is. hier door ga je alleen maar heel erg aan je zelf twijfellen. laat dit soort woorden ,,er staat iets tussen jou en god in,, niet meer bij je binnen komen. en weet , god is ook bij jou anna.

Roel
Site Admin
Berichten: 101
Lid geworden op: do feb 09, 2006 19:07
Contacteer:

Bericht door Roel »

zeepaardje, ik ben het wel met je eens. Het is te makkelijk om te zeggen "er staat iets tussen jou en God in"

Je moet wel proberen om alles wat jou bij God vandaan houdt weg te doen : dat kan zijn horoscopen lezen, geesten oproepen, tovenarij, hekserij enz dat brengt je allemaal verder bij God vandaan. Ook wrok en haat en niet willen vergeven kunnen in de weg staan.

Maar het is niet te begrijpen waarom de 1 geneest en de ander niet .. maar weet wel dat God ook wil dat er een leven zonder pijn en verdriet is !

anna

Bericht door anna »

dat wrok en haat en vergeving zijn inder daat nog dingen dat ik nog niet los kan laten.

maar je kan toch pas iemand vergeven asl de pers zelf om vergeving vraagt ?
of is het zo als je in een oprecht gebed zecht dat je het hun vergenen wil en daar hulp bij wil en kan gebruiken .
dat God mij wil helpen het hun te leren vergeven werkt dat dan ook ?

ik weet gewoon zeggen ik vergeef het je kom je er niet van af, maar hoe dan wel ?
hoe kan je leren het hun te vergeven en het dan ook los te kunnen laten ?

moelijke vragen waar jullie miss geen antwoorden op hebben maar dit spook wel door me hoofd.

gr
annna

zeepaardje

Bericht door zeepaardje »

vergeving is heel belangrijk in het christendom ,je mag hier dus altijd voor bidden. mijn ervaring is dat god hier wel bij wil helpen. het maakt niet uit of de persoon je om vergeving heeft gevraagt ,al zou dat het mischien wel makkelijker maken. het is ook niet de bedoelling om dubbel slachtover te worden, ik bedoel hier mee dat je jezelf slecht gaat voelen over je eigen gevoelens. het is namelijk wel heel normaal dat je gevoelens van kwaatheid of zelfs haat voelt als iemand je heel wat aan heeft gedaan. menselijk. als je geen mens meer mag zijn omdat je geloofd , word het geloof een martelling.niet de bedoeling lijkt mij. vertel god jezus wat je mee hebt gemaakt wat je voelt, wat er in je om gaat en ls jij er klaar voor bent en je wil mensen vergeven ,vraag hem je daar bij te helpen. zelf toen ik alleen nog maar kwaat kon zijn ,heb ik hem gevraagt ,god ik kan het niet wilt u het voor me doen, pas veel later ben ik het zelf ook gaan voelen

anna

Bericht door anna »

dankje maar ik zit er door heen.
ik haat nu alleen me zelf nog maar en dat is moielijk teveranderen.
waarom heb ik dit alle toe gelaten.
waarom heb ik niet terug gevochten.

ik weet het niet meer maar ik stop met vechten ik stop met zoeken wacht woensdag af en dan zien e wel verder,

kansloos

Bericht door kansloos »

anna schreef:dankje maar ik zit er door heen.
ik haat nu alleen me zelf nog maar en dat is moielijk teveranderen.
waarom heb ik dit alle toe gelaten.
waarom heb ik niet terug gevochten.

ik weet het niet meer maar ik stop met vechten ik stop met zoeken wacht woensdag af en dan zien e wel verder,
Het verleden is gewoon zo... en de persoon die je nu bent zou zoiets niet doen dus hoef je jezelf nietmeer te haten... alleen het verleden en de fouten die de mensen ook zullen maken die jij kan vergelijken met de jouwe... misschien wil je ze zelfs helpen het te voorkomen uit begrip?

kansloos

Bericht door kansloos »

prrrtt... zijn jullie dood of is het onderwerp dood?

anna

Bericht door anna »

nee, ik ben helaars nog steeds niet dood.
maar ik miss is het ondr een ander toping verder gegaan geen iede ?

ja ik wil ook andre helpen puur en alleen uit bergrip,
ik verken heel veel gevoelens enik ken de teleurstelling.
niet dat ik nou een exper ben maar soms moet ik gewoon deze dinegen schrijven weet ook niet waar ik het weg haald maar iets in me doet het gewoon.

en me zelf haten iets wat je al 30 jaar is on gepererd kan je er niet zo maar weer uit krijgen en ik haat en walg ontiegelijk van me zelf maar het word nog tot op de dag ook tegen me gezecht.
van dit doe je niet goed of je moey zo of zo en als je nou
ga maar zo maar door.

een ander helpen kan ik zo nu en dan miss een beetje maar me zelf is onbegonnen werk en ik ben het ook niet waard.
ik heb het zo gehad met die instantsies dat ik zo iets heb zo zoeken het maar lekker uit met hun shit sooi ik red me zelf wel heb ik al die jaren toch ook al gedaan nou dan en red ik het niet nou jammer dan pech hebben.
ja ik ben neg. maar zo zit ik nauw een mal inelkaar, ik kan ondanks dat ik me zo voel wel een ander proberen te oppen en adv geven maar zelf ho maar is een regel rechte ramp onbegonne werk dus laat m,aar viond het zo wel best en gaat het mis zo bie het.

maar nee tot nu toe ben ik nog niet dood en de rest ook niet want die kom je onder andere topings tegen.
gr
sterkte
anna

kansloos

Bericht door kansloos »

sorry dat ik hier ooit zei dat je in god moet geloven...
Ik haat die klootzak...

dont_let_me_alive

Bericht door dont_let_me_alive »

nou ik heb dus ook stemmen. en die laten me alles herinneren wat ik fout heb gedaan. dat me moeder nooit iets goed over me zegt. dat ik aan de drugs ben gegaan en dat ik dat weer moet doen en dat dat me lot is. en dat ik weer moet gaan drinken, zodat ik weer verslaafd raak en weer mensen om me heen krijg, en niet zoals nu. en hij laat het me nog doen ook. gelukkig kende ik degene aan wie ik het vroeg of ze drugs voor me wou regelen, en ik had er ooit gevraagd : dat als ik het nog een keer zou vragen dat ze me een klap gaf van hier tot tokio. en dat deed ze ook nog (haha). en bidden tot ''god'' klinkt misschien heel raar, net als mediteren. ga liggen in bed, en dan handen over elkaar, niet je armen over elkaar. maar de handen over elkaar, vingers over elkaar schuifen. en dan blijven liggen. het wordt vanzelf helemaal zwart voor me ogen. soms heb ik het zelfs zo erg dat ik knal witte ogen krijg. en dan de hele nacht slapend aan het mediteren ben.. met knal witte ogen, me broertje had er zelfs 2 nachten lang nachtmerries over. en bidden tot god werkt. ook al is het maar je verhaal kwijt. sinds kort begin ik te geloven in de kracht van god. klinkt heel apart.. maar het werkt. hij kan de ''stemmen'' wegjagen.. en soms worden de dromen die je vraagd werkelijkheid.. maar die stemmen blijven jammer genoeg me leven vernietigen en maakt me chagrijnig, brengt me aan de drugs.. en heb niemand meer over sinds kort.. zelfs tegen ''jing'' kan ik niet meer praten, terwijl dat een soulmate was waarmee ik met me problemen kwijt kon. maar sinds kort kan ''IK'' dat niet meer, maar weet zelfs niet eens waarom.

maar wat je echt eens moet proberen als je het hebt gelezen is.

>mediteren, handen/vingers (>geen armen<)gekruid... en dan gaan liggen in bed. met je ogen open/dicht tot het zwaar donker is. probeer niet te knipperen.
>pray to ''GOD'' ><sounds weird><but works><

good luck my friends :wink:

DELETED

Bericht door DELETED »

DELETED

bob

stemmen in je hoofd

Bericht door bob »

Stemmen in je hoofd, ja dat is wel een raar fenomeen.
Ik zelf heb dat nog nooit gehad, en ook geen rare dingen met geesten.

dus ik denk niet dat je door geesten beïnvloed wordt, mensen zeggen vaak dat je er in moet geloven om het mee te maken, maar dat kan je beter niet doen, want vaak maak je jezelf er juist gek mee.

stemmen in je hoofd is een bepaalde angstfactor, en je moet er bepaalde dingen voor hebben meegemaakt denk ik, ik heb zelf geen erge dingen meegemaakt, oke opa en oma dood, maar dat is gewoon natuurlijk. Dus ik heb geen erge dingen meegemaakt, die mij erg hebben geschokt. Ik moet ook zeggen dat dingen mij niet zo snel schokken.

als je stemmen in je hoofd hebt, kan je denk ik beter naar een therapeut gaan, die weet er misschien wel raadt mee, of anders mensen die het hebben gehad raadplegen en vragen hoe zij er vanaf zijn gekomen.

kansloos

Bericht door kansloos »

niet iedereen van ons wil de zware medicatie slikken die je er voor krijgt...
en ik hoor echt mensen praten, de mensen onthouden en komen ergens terug op etc... terwijl je met iets totaal anders bezig bent... echt heel raar joh...
ik wil niets liever dan er vanaf zijn...

FullMoon

Stemmen in je hoofd

Bericht door FullMoon »

Stemmen in je hoofd kunnen verschillende oorzaak hebben. Indien er sprake is van voortdurend stemmen in je hoofd horen en wat maanden aahoudt of jaren, dan is er sprake van een persoonlijkheidsstoornis mits dat gepaard gaat met een afwijkend gedrag in je dagelijks leven. B.v. dat die stemmen je dagelijks leven zodanig beinvloeden dat je niet meer 'normaal' kunt functioneren. In dit geval psychologische hulp en behandeling die op dat gebied gespecialiseerd is gaan zoeken is geen slechte optie.

Schyzofrenen en mensen met een psychose (wat een schyzofreen ook heeft) hebben vrijwel altijd last van stemmen in hun hoofd. Dat geldt ook voor mensen met BPS (Borderline Persoonlijkheidsstoornis) en Dissociatie.
Zoals men weet valt het op dat vrijwel alle stemmen wat iemand in zijn hoofd hoort negatieve stemmen zijn en nauwelijks positief zijn.
Het zijn stemmen die je als persoon nog meer de grond in willen boren, die je psychisch proberen et breken om je uiteindelijk moedeloos, machteloos en wanhopig gaat voelen... De stemmen nemen je zelfvertrouwen weg (die je hoogstwaarschijnlijk al niet hebt) en proberen je te overtuigen dat alles je tegen werkt totdat je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat niets meer in dit leven kan slagen of uberhaupt zin heeft om er iets mee te doen.

Stemmen in het hoofd beginnen al heel vroeg al vanaf de kinderperiode. Vanaf het moment een kind zelfstandig kan nadenken (wat vanaf 1,5 á 2 jaar oud begint) kan een kind stemmen in zijn hoofd (lees:) ontwikkelen.

De term: ontwikkelen' heb je goed gelezen. Dat is een onbewuste mechanisme die een kind creeert om te overleven en zichzelf te redden van levensbedreigende situaties. Dat wil zeggen dat de ouders van het kind (hoeveel ze hem ook lief hebben en dat niet bewust doen) de behoeften van het kind niet volledig vervullen of te veel daarin te kort schieten, waardoor het kind dankzij een natuurlijke afweer of verdedegingsmechanisme onschuldig begint te fantaseren. Dat is de reden waarom kinderen graag fantaseren. Ze creeeren een zeer plezierig wereldje waarin ze zich daarin veilig kunnen voelen en tegelijkertijd 'vluchten' van de realiteit en werkelijkheid waarin ze leven. Maar wanneer een kind wordt in een milieu opgevoedt waarin het te veel negatieve reacties op zich afkrijgt dan ontwikkelt het een 'persoonlijkheid' in haar hoofd die haar schuldig laat voelen. Een persoonlijkheid die haar constant verwijt, kleineert en tegen haar zegt dat ze niet deugt, niks kan en haar schuldig laat voelen.
Deze stem of stemmen zijn een persoonlijkheid of een aantal persoonlijkheden die iemand onbewust (niet opzettelijk en daar zelf niet voor heeft gekozen) 'bedacht' heeft om te geloven dat het kind of de persoon dat niet tegen zichzelf zegt maar dat er een derde partij dat doet en op die manier kan hij die stem(men) confronteren en proberen te bestrijden en zich tegen hen te verzetten dat het niet zo is om op die manier zichzelf de hoop te geven dat het ooit een keer wel goed met hem zal komen (valse hoop).

Ik moet nu gaan en kom hier later op terug.
Groetjes.

Zwartkijkertje

Niet uitzonderlijk

Bericht door Zwartkijkertje »

Mijn psychiater zegt dat 6% van de mensen zoiets ongeveer hebben. Ik hoor ook soms van die stemmen :S nouja niet echt zinnen maar meer geluiden en schreeuwen.. Moeilijk om mee om te gaan als je 5 bent, ben nu 14 en ik neem medicatie om die geluiden te verminderen.. Ik vind het echt angstaanjagend...

Plaats reactie