Stemmen in mijn hoofd ?

Moderator: Modgroep

Angel

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Angel » wo nov 06, 2013 19:47

ik heb 2 stemmen in mijn hoofd. Die me dingen bevelen te doen zoals: 'Snij jezelf,..' En die stemmen schelden me ook uit voor dik varken enzo... echt allemaal niet leuk.. :(

Ralfo

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Ralfo » zo nov 10, 2013 11:40

Ik heb geen stemmen in m'n hoofd.
Wanneer is dan de eerste keer dat je die stemmen hebt gehoord?
Heb je die ook als je aan't sporten bent?

Angel

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Angel » zo nov 10, 2013 12:29

Ralfo schreef:Ik heb geen stemmen in m'n hoofd.
Wanneer is dan de eerste keer dat je die stemmen hebt gehoord?
Heb je die ook als je aan't sporten bent?
4 jaar geleden zijn ze in mijn hoofd gekomen
ik hoor hen altijd en overal behalve niet als ik slaap.

brucey

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door brucey » zo jan 19, 2014 12:42

gelukkig heb ik geen stemmen in mijn hoofd,

vanacht echter, toen ik ging slapen schrok ik omhoog toen ik half in slaap was omdat ik serieus iemand mijn naam hoorde roepen.
Ik hield mijn adem in en luisterde aandachtig of ik niet iemand bij mijn voordeur hoorde of evt. nog een keer mijn naam zou roepen en er kon toch zeker weten niemand in mijn huis zijn..

maar het was dus niets..ik breng het dan maar in verband met de half sluimer slaap toestand, maar ik dacht..gaat het dan zo als je stemmen hoort ed. :roll:

het lijkt me supereng en om gestoord van te worden als je dat hebt. ik heb wel eens een film gezien, die jongen draait helemaal door, vreselijk.

ik heb wel sterk achterdochtige gedachten denk ik, maar het zijn geen stemmen.

ececec

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door ececec » wo mar 09, 2016 09:41

In het verleden last gehad van stemmen. Tegenwoordig god zij dank niet meer. Ben zelf sterk mediamiek en wat ik vaak waarneem bij mensen is dat er overleden personen aanwezig zijn dit niet goed zijn over gegaan naar het licht. Maar goed, stemmen kunnen ook subpersoonlijkheden zijn van jezelf.

flower
Berichten: 234
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 09:03

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door flower » di apr 12, 2016 12:39

Ik heb er in het verleden last van gehad. Ik was 19 toen ik verschrikkelijke stemmen kreeg die te maken hadden met dat ik mensen moest vermoorden (zag touwen om nekken enzo) en die God vervloekten etc etc. Het was echt verschrikkelijk.
In eerste instantie dacht ik dat ik zelf deze verschrikkelijke gedachten had. Maar in mijn geval was het een negatieve macht die deze dingen in me zei. Ik heb drie keer met me laten bidden. Dan legt iemand een hand op je hoofd en spreekt dat de stemmen moeten zwijgen (niks geen enge poespas). Na de derde keer kwam er een stilte en een rust die niet te beschrijven was. En daarna is dat nooit meer terug gekomen!
I passed by and saw you kicking in your blood, I said to you, “Live!” I spread my garment over you and covered your naked body. I washed the blood from you and put ointments on you and you became mine forever says the Lord Almighty.

Deniz

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Deniz » di apr 12, 2016 13:17

wauw wat mooi en fijn dat ze zo weggingen, dat het dus (toch) helpt, gedachten sturen, bidden,

boven de stemmen staan is een belangrijk iets, hoor ik steeds weer, dat je ze weg moet sturen idd.

Xsidd

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Xsidd » do mei 12, 2016 19:33

Stemmen in het hoofd... Naar mijn mening zijn "die stemmen" in werkelijkheid demonen. Demonen die in iemand zijn, en diegene het leven tot een hel proberen te maken. Het is belangenrijk om onderscheid te maken tussen demonen. Demonen verschillen in kracht. Je hebt zeg maar lichte, en zwaardere demonen. Die lichte demonen wijken makkelijk van of uit de mens. Maar de zwaardere is een ander verhaal...

De Heere Jezus zei iets tegen zijn dicipelen(Toen uitdrijving door de dicipelen, niet lukte), over deze zwaardere soort demonen. Mattheüs 17 vers 21 (HS) Hij zei : Dit geslacht(demonen) gaan niet anders er uit, dan door bidden en vasten."Einde tekst. DUS, bidden en vasten is de oplossing om van zware demonen af te komen. Waarom vasten? Zo word je lichaam zwakker, en komen de demonen aan het licht!! En dan kunnen ze in de Naam van Jezus eruit gegooid worden! Jezus gooide alsnog die demoon eruit,(Wat de dicipelen niet lukte) en diegene was verlost.

Ik ben zelf ook een aantal keer 10 dagen wezen bidden en vasten, en ben daar enorm bevrijd van demonen! In de Naam van Jezus!

Dus er is Hoop! Door Jezus Christus!! Hij is De Bevrijder. Hij kan ELK mens bevrijden van demonen. Hij HEEFT die macht! En Hij wacht tot je, tot Hem komt in gebed. Wees niet ontmoedigd, als het leven zwaar valt. Hier zit nog iemand, die het leven als heel moeilijk acht. Maar telkens zegt God, dat ik dicht bij Hem moet blijven, en dat Hij met me is. Sterkte allemaal en het goede toegewenst! Groet.

Donna1967

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Donna1967 » zo dec 04, 2016 16:01

Heb hier even vluchtig gekeken omdat ik zelf ook wel stemmen heb gehoord. Ik lees in dit topic ook veel van gelovige mensen die dan Satan of God horen. Ik kan me daar niet in vinden omdat ik niet gelovig ben. Maar het voelt soms wel of een kwade geest jouw geest heeft overgenomen en je opdracht geeft tot zelfmoordplannen uitwerken, de daad zelf steeds voor je zien of stemmen die aanzetten tot automutilatie.

Stemmen kwamen bij mij alleen voor in een soort van manische/psychotische episodes. In die jaren had je de serie "doctor House". Ook een man met een gekwelde geest en in bepaalde afleveringen kwamen er ook stemmen in zijn hoofd over hoe zinloos het leven was en hoe waardeloos hij zich voelde en het einde van de aflevering ging hij naar beneden springen van een hoog hotel. Volgende aflevering bleek het in een zwembad te zijn dus hij was van gedachten veranderd maar moest blijkbaar even een enorme adrenalinestoot hebben.

Maar het enge was dus dat hij UIT de televisie kwam en rechtstreeks tegen mij ging praten!!!
Doodeng was dat. En ook al heb ik een suÏcide-WENS..... ik wil en kan niet dood omdat ik een jongvolwassen dochter heb en mijn vader ook nog leeft. Toen zei hij dat ik dan maar moest snijden. Alle andere keren ging dat uit agressie en impulsief. Nu was het "bewust" naar de keuken lopen voor zelfbeschadiging *KNIP*. Normaal ging dat totaal anders.

Maar deze vorm van stemmen horen heeft denk ik iets te maken met manie en psychose en niet de neerbuigende, gemene stemmetjes in je hoofd die ook automutialatie geven maar dan door woede en wanhoop en jezelf maar in een rot-tempo *KNIP* beschadigen. *KNIP*. Maar dan schrik je als je wat gekalmeerd ben. Je weet NIET hoe je aan het *KNIP* zelfbeschadigingsvoorwerp kwam en ook niet hoe je er überhaupt toe kwam. Gaat hetzelfde als meubels, deuren, servies, pannen etc kapot slaan. Dan zijn het negatieve stemmetjes van jezelf die je in een RAGE (engels, ik weet geen goed nederlands woord) doen belanden dat je achteraf niet weet waar het begon en eindigde.

Gelukkig sinds 2009 niet meer gebeurd.

Maar ik schrijf het zo uitgebreid op omdat hier ook psychologen wat hadden geschreven en dat er bij mij in ieder geval eeen duidelijk onderscheid is in het horen van STEMMEN en dat ze beiden uit een andere gemoedstoestand komen en ook ander gedrag tot gevolg hebben.

Edit Hana: gedetailleerde beschrijvingen van zelfbeschadiging zijn niet toegestaan op het forum.

hana
Berichten: 4716
Lid geworden op: wo okt 10, 2012 01:34

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door hana » zo dec 04, 2016 20:46

Hoi Donna1967,

Ik heb je eerdere posts gelezen, waarin je onder andere hebt geschreven dat je nog niet precies weet hoe het hier werkt. Dat is niet erg, je bent hier ten slotte nieuw. Een tijdje geleden heb ik je een privébericht (pb) gestuurd, zou je deze willen lezen?

Zoals je ziet heb ik je bovenstaande post aangepast, aangezien gedetailleerde beschrijvingen van zelfbeschadiging niet zijn toegestaan.
Als je meer wilt weten over wat wel en niet is toegestaan op het forum, kan je via deze link de forumregels vinden: http://zelfmoord-forum.nl/viewtopic.php?f=37&t=8762
Laat niemand vertellen dat je iets niet kan.

Gun iemands geluk, maar ook iemands ongeluk.

"Heelal.
Hoe verder men keek, hoe groter het leek."

- Jules Deelder - http://www.volkskrant.nl/archief/gedicht~a721468/

Gebruikersavatar
kleintje1980
Moderator
Berichten: 5821
Lid geworden op: wo mar 06, 2013 17:35

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door kleintje1980 » zo dec 04, 2016 21:36

er zit inderdaad een heel groot verschil tussen stemmen en gedachtes als ik eerlijk ben want ik hoor ook stemmen.. en dat is er helaas niet 1 maar meerdere... en bij mij heeft het niks met me gemoedstoestand te maken want dan zijn het gedachtes.. zo heeft mijn psycholoog het met uitgelegd.. als je iets denkt als je in een k*t bui bent en het helpt je om op dat moment rustig te worden dan zijn het gedachtes... maar als het aan de trauma's gerealteerde stemmen zijn die je echt opdrachten geven om dingen te doen.. dan zijn het stemmen..Ik heb ze ook uit moeten schrijven voor de psycholoog omdat ze twijfelde maar toen ze ze las was er geen twijffel meer dat het stemmen waren..
en bij mij helpt het niet als ik automutileer om rustig te worden ja 3 seconden.. maar verder ook niet.. en ik weet echt vaak niet eens dat ik het gedaan heb.. dan kom ik bij de tijd weer met me arm vol bloed...dus nee voor mij zijn me stemmen echt geen pretje maar ik heb er ondertussen wel met truckjes geleerd om er mee om te gaan.. En jah me behandeling helpt er ook mee mee...
it's only a crack in a castle off glass, angel with a shotgun, befor you start a war you beter know what you are fithing for

zip

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door zip » zo jan 08, 2017 13:08

ze zeggen over het 'licht' dat het eerst en vooral pijn doet, we hopen dat onze mening van waarde is. makkelijker je ongelijk te verbannen, vasthoudend aan je zeefwaarde alsof je een keuze hebt, deze heb je niet, een feit is een feit, al wil nog zo graag dat 2 + 2 een 6 is het gaat niet gebeuren.. en je onderbewustzijn weet dat, als een herinnering van je fout maak je een stem.. niet de stem(en) of je bewustzijn heeft gelijk. waarheid is (meer dan) de som van het totaal.. niet makkelijk het gaat zoiszo pijn doen, lichamelijke is vele malen dragelijker dan mentale pijn, we zijn in eerste instantie dan ook onze psyche het lichaam is ons schip (beide kunnen niet zonder elkaar bestaan)

waarheid zal je in brand steken daar voorbij ben je vrij.

ik denk dat het belangrijk is te denken dat jij je hersens bent zonder hersens is er geen jou, de pijn is niet special voor jou er ontsnapt niemand aan pijn, bekijk je pijn daarom niet als een eigenschap van je karakter maar aks een feit van het menselijk bestaan, ik voel diezelfde pijn..

ofzo, ofzo, ongeveer... groetjes

CryBaby1
Berichten: 23
Lid geworden op: za jun 16, 2018 17:00

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door CryBaby1 » zo jun 17, 2018 15:57

Geloof jij in god? ik wel
Love en Respect voor degene die het zwaar hebben :hart:
:hp: voor diegene die vandaag jarig zijn :)
Liefte :hart: voor diegene die liefte nodig heeft :flowers:
:hug: Hugs voor wie dat even nodig heeft :hug1:

Love voor jou :hart:

Norah
Berichten: 39
Lid geworden op: ma feb 11, 2019 03:03

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door Norah » ma feb 11, 2019 15:38

Ook ik heb helaas last van stemmen in mijn hoofd. Stemmen die je vertellen dat je het leven niet waard bent en dat je er maar beter een eind aan kunt maken. Daarnaast heb ik stemmen in me hoofd die me wijs maken dat ik het nooit goed doe. Het moet en kan altijd beter.

Deze stemmen kwamen ongeveer 3 jaar geleden in mijn hoofd en sinds die tijd nooit meer weg gegaan. Ik weet dat de oorzaak van deze stemmen zelfhaat, negativiteit, laag zelfbeeld en perfectionisme is.

De vraag is alleen hoe zorg je ervoor dat je er niet naar luisterd. Dit is het lastigste van alles.

Groetjes,
Norah
You never fail until you stop trying :hart:

joost1976
Berichten: 379
Lid geworden op: do jan 17, 2019 14:07

Re: Stemmen in mijn hoofd ?

Bericht door joost1976 » do apr 25, 2019 14:32

ook ik stemmen eerst een die zegt dood en nu een nieuwe mijn moeders stem die zegt dat ik waardeloos ben
Depression is living in a body that fights to survive, with a mind that tries to die

Plaats reactie