Menzis gaat depressiebehandelingen vergoeden op basis van resultaat

Vragen over hulpverlening, ervaringsverhalen en informatie over verschillende therapieën en medicatie.

Moderator: Modgroep

Plaats reactie
PersoonOpHetWeb
Berichten: 138
Lid geworden op: ma jun 11, 2018 15:20

Menzis gaat depressiebehandelingen vergoeden op basis van resultaat

Bericht door PersoonOpHetWeb » ma aug 13, 2018 11:08

Menzis vergoedt depressiebehandeling op basis van resultaat - http://nos.nl/l/2245905

Ik weet niet zo goed wat ik met dit artikel aan moet. Ik zit toevallig bij deze zorgverzekeraar en begin over niet al te lange tijd aan m'n onderzoek en behandeling (gespecialiseerde GGZ). Moet ik me zorgen maken?

Gebruikersavatar
Panthera
Berichten: 3302
Lid geworden op: di mar 03, 2009 23:47
Locatie: Brabant

Re: Menzis gaat depressiebehandelingen vergoeden op basis van resultaat

Bericht door Panthera » ma aug 13, 2018 16:03

Qua vergoeding hoef je je geen zorgen te maken. Het gaat erom hoe die psychologen betaald krijgen, als jij het vergoed krijgt dan blijft dat zo. Het gaat niet om je zorgverzekering, maar wat de verzekering aan de psychologen betaald.
Nu mogen de psychologen bv een max aantal behandelingen doen. Dus wordt je na x aantal behandelingen buiten gezet. Als ik het goed begrijp gaan ze nu dus kijken naar die honderd vragenlijsten die je altijd maar in moet vullen. Zijn je klachten verbeterd binnen dat jaar dan krijgen ze extra betaald ofzo, geen idee. Maar dat is waar ze nu naar kijken. En dat heeft geen invloed op jouw vergoeding, zeker niet als je al aangemeld bent.

Kan in de toekomst wel zo zijn dat ze moeilijke patiënten bij wie herstel lang duurt liever niet aannemen omdat ze daar minder voor krijgen. Maar nu kijken ze ook niet naar de patiënt en krijg je gewoon een x aantal gesprekken. Dan is het miss beter om te kijken naar herstel en niet naar het aantal gesprekken.
When someone else's happiness is your happiness,
that is love

Plaats reactie